piatok 15. apríla 2016

Nehynúca inšpirácia

Ešte raz pozdravujeme borcov z Nadhľadu, ktorí si dali prácu a vytvorili ukážkové vizualizácie Raráškovho zoznamu a niektorých ďalších údajov, ktoré doň dodatočne začlenili (verzia 1, zdokonalená verzia 2). Ich počin sme už na našom webe vysoko ocenili, zároveň sme však s nimi komunikovali isté návrhy na doplnenie informácií, s ktorými narábali. Nie všetky sa vtedy do ich vizualizácií skutočne dostali a preto sme si dovolili vypracovať veľmi skromnú vizualizáciu časti daných údajov v podobe, v akej sme ich navrhli zapracovať. Rovnako ako ich vizualizácie, aj tá naša má slúžiť skutočne len ako jednoduchá ukážka toho, ako by mohlo vyzerať podrobnejšie spracovanie údajov o prepojeniach, identifikovaných o. i. na základe zdokonalenej metodiky SMATANU a ŠAFRA.

Dovoľujeme si tiež srdečne pozdraviť nášho priateľa Juraja SMATANU, ktorý je nám večnou a nehynúcou inšpiráciou, a to obzvlášť po tom, čo sa opäť začal venovať nášmu zoznamu v niektorých médiách a predovšetkým na svojom Facebooku. Radi by sme ho potešili produktom ľudovej tvorivosti vypracovaným neznámym autorom, ktorý sa inšpiroval karikatúrou zverejnenou istým českým periodikom.
Na záver vyjadrujeme pevné presvedčenie, že Jurko bude svojím konaním aj naďalej slúžiť ako inšpiračný zdroj nielen pre nás, ale aj pre ďalších ľudí tvorivého ducha!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára