pondelok 18. apríla 2016

Protikorupčný aktivista a bojovník za objektivitu v internetovom priestore

S radosťou a potešením sme uvítali informáciu, že vznikol "zoznam konšpiračných webov, ktorým by sa zadávatelia reklamy mali vyhnúť", predstavujúci databázu "webových stránok s neserióznym, klamlivým, podvodným, konšpiračným alebo propagandistickým obsahom". Ako ináč, v tomto projekte, ktorého cieľom je obmedzenie príjmov prevádzkovateľov "konšpiračných webov", sa v rozhodujúcej miere angažuje protikorupčný aktivista a bojovník za objektivitu v internetovom priestore Juraj SMATANA.

Už v minulosti nás potešil vznik aplikácie fungujúcej ako rozšírenie Google Chrome, ktorá vznikla na báze legendárneho Smatanovho zoznamu a ktorá používateľov upozorňuje "na weby, ktoré vedome či nevedome šíria Putinovskú propagandu". Pre komplexnosť dostupných riešení by azda v budúcnosti mohlo vzniknúť aj rozšírenie internetového prehliadača, ktoré upozorní na výskyt mien a názvov organizácií z Raráškovho zoznamu. Chceli by sme veriť, že by takýto nástroj privítal aj protikorupčný aktivista Juraj SMATANA, ktorý v roku 2011 vystupoval spoločne s usvedčeným úplatkárom a skorumpovaným kardiológom Viliamom FISCHEROM (videá nižšie) na tlačovej konferencii pri príležitosti prezentácie kandidátky strany Zmena zdola. Stojí za zmienku, že kandidátku pre parlamentné voľby v roku 2012  viedla trojica Ján BUDAJ, Juraj SMATANA a Viliam FISCHER.

S vedomím, že Juraj SMATANA je taký istý bojovník za objektivitu informácií v internetovom priestore ako protikorupčný aktivista bojujúci proti paktovaniu so skorumpovanými osobami, máme skôr obavu, že takáto aplikácia by zostala z Jurkovej strany nedocenená.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára