streda 18. mája 2016

"Sprisahanie" proti osobe Juraja SMATANU

V priebehu včerajšieho dňa sme boli upozornení na fakt, že na stránke Týždňa sa nachádza video, v ktorom Juraj SMATANA spomína istý dokument zverejnený na našom webe. Predmetné video, ktoré prinášame aj nižšie na tejto stránke, sme si pozorne pozreli a vypočuli.


Istá časť informácií obsiahnutých vo videu bola pre nás už známa. Iná časť bola nová a vyžadovala si vyhľadanie a zhromaždenie súvisiacich poznatkov. Dôverne známy nám bol dokument s názvom Rozsudok v mene ČSSR. Poznali sme aj záznam zo stretnutia bližšie nezisteného spravodajského dôstojníka s matkou študentky považskobystrického gymnázia, ktorú mal v januári 2015 počas doučovania z dejepisu sexuálne obťažovať Juraj SMATANA (ďalej len "Záznam"; informácie o ňom priniesla ako prvá stránka NWOO). Zvyšné informácie, s ktorými vo videu operoval SMATANA, nám v danom čase zatiaľ neboli známe.

Začali sme preto pátrať. Výsledkom hľadania sme našli blog poškodenej dievčiny aj reláciu pána Martina BAVOLÁRA, v ktorej sa spomína osoba SMATANU a jej riadiaceho pracovníka. Nenašli sme však nič, čo by pôsobilo ako neférové pokusy o kompromitáciu, manipuláciu, lži a ktoviečo ešte.

Informáciu pána BAVOLÁRA, že dôstojník Slovenskej informačnej služby s krycím menom Milan SKLENÁR riadi spravodajské prostriedky SIS Peter JANČÁRIK (krycie meno OPATROVATEĽ), Juraj SMATANA (krycie meno FARIZEJ) a Pavol HARDOŠ (krycie meno MAĎAR), pričom schôdzky s nimi uskutočňuje na Lazaretskej ulici č. 12 v BRATISLAVE, považujeme za mimoriadne zaujímavú a mnohé vysvetľujúcu. Veď aj na našom blogu venujeme značný priestor úlohe SIS v informačnej vojne vrátane aktivít smerujúcich k manipulovaniu verejnou mienkou na Slovensku. Predmetná informácia tiež priamo potvrdzuje a špecifikuje poznatok vyplývajúci zo Záznamu, že Juraj SMATANA vykonáva spravodajskú činnosť v prospech niektorej z tajných služieb.
 
Blog stredoškolskej študentky z POVAŽSKEJ BYSTRICE si azda nevyžaduje podrobný komentár. Kto má aspoň trochu citlivé srdce a začíta sa do jej poézie, vie, že ide o opravdivú zraniteľnú dušu, ktorá v dôsledku SMATANOVHO konania prekonala hlboké rozčarovanie a predčasnú stratu ilúzií o svete. Je pritom príznačné, že SMATANU na žiadnom mieste nemenuje a jediné, čo rieši, sú problémy jej vnútorného sveta. Z množstva údajov, ktoré uvádza, sa však dá vyvodiť, že sexuálny útočník bol práve Juraj SMATANA. Na základe geografickej lokalizácie pobytu dievčaťa (POVAŽSKÁ BYSTRICA), typu navštevovaného vzdelávacieho zariadenia (stredná škola), opisu zovňajšku učiteľa (briadka, fúzy), jeho charakteristiky založenej na občianskom aktivizme, popisu jeho kabinetu či predmetu doučovania (dejepis) sa tak dá usúdiť veľmi spoľahlivo.

S dievčinou sme sa spojili prostredníctvom kontaktného formulára na jej blogu na WordPresse. O existencii Záznamu vedela len niekoľko minút a do dôsledkov mu nerozumela. Vyzvala nás, aby sme pri prípadnom rozoberaní prípadu rešpektovali skutočnosť, že na blogu "riešila len svoje vnútorné pocity" po incidente. Dodala, že pokračuje na štúdiu na predmednej škole, na ktorej nechce mať zbytočné problémy. Po komunikácii s ňou sme dospeli k záveru, že publikovanie svojej poézie na blogu zrejme ukončí. Nevdojak sme si však spomenuli na Ovídiov výrok "Parce pater virgis, iam numquam carmina dicam"...

Je pozoruhodné, ako všetky informácie zapadajú do väčšej mozaiky. Pozornosť si zaslúži napríklad aj udivujúca znalosť spravodajskej terminológie a náležitostí spravodajských dokumentov, ktorú preukázal SMATANA v diskusii o Zázname na Facebooku. Pripomeňme si jednu zo SMATANOVÝCH reakcií na Záznam:


Už počas prvého čítania tohto príspevku nám pripadalo (popri komplikovanosti SMATANOM predkladaného konštruktu) zvlášne aj to, ako dobre rozumie použitej spravodajskej terminológii. S dodatkom spočívajúcim v hodotení pravdivosti bol schopný korektne pretlmočiť obsah dokumentu, zahŕňajúceho množstvo špecifických termínov a skratiek. Toto podozrenie sa v nás prehĺbilo, keď sme videli jeho hodnotenie profesionality spracovania písomnosti:


Natláča sa kvantum otázok na spôsob nasledujúcich: Aká poznatková báza umožňuje SMATANOVI, aby posúdil profesionalitu vypracovania – podľa jeho vyjadrenia imitácie – spravodajského dokumentu? Odkiaľ SMATANA vie, aké majú takéto dokumenty náležitosti (vrátane rozpisu výdavkov)? Naše podozrenie nadobudlo reálne kontúry po tom, ako sme si prečítali SMATANOVU reakciu na príspevok "naslovovzatého odborníka na náležitosti spravodajských písomností" Petra FARÁRIKA:


Nechajme bokom fakt, že na základe charakteristiky povahy pornografických materiálov, ku ktorým malo byť pristupované z IP adresy SMATANU (ako zobrazujúcich pohlavné zneužívanie maloletých osôb v pubertálnom veku bez rozdielu pohlavia), možno dôjsť k záveru, že SMATANA bude mať skôr hebefilné sklony. Na tomto mieste je skôr dôležitý fakt, že nepochybne disponuje viac než bežnými znalosťami spravodajskej terminológie a náležitostí spravodajských písomností. Kde ich nadobudol? Možno, že sa so zodpovedajúcimi poznatkami oboznámil štúdiom verejne dostupných informácií. V kontexte informácií pána BAVOLÁRA však sotva.

Napriek solídnym znalostiam v spomínaných oblastiach možno SMATANOVI vytknúť istý sklon k velikáštvu a preceňovaniu vlastnej dôležitosti. Prečo má o sebe takú vysokú mienku, že o sebe tvrdí, že sa stal objektom sofistikovaného sprisahania? Núka sa jednoduchá odpoveď: v danom prípade nejde o mienku o sebe, ale o snahu vyvrátiť či spochybniť obvinenia založené na komplexe prepojených a vzájomne súvisiacich informácií. Vždy je na mieste znova a znova preskúmavať argumentáciu protistrany, aby sa predišlo krivým súdom. Aká je však verzia SMATANU? Že niekto vyfabuloval vierohodne sformulovanú a štrukturovanú písomnosť tajnej služby, konkrétne údaje k menám a krycím menám spravodajských prostriedkov SIS a ich riadiaceho pracovníka, a tiež identitu, básnickú tvorbu a vnútorné prežívanie poškodenej dievčiny, ktorá prežíva dezilúzie v dôsledku sexuálnych výčinov Juraja SMATANU... "Tvorca fabulácií" podľa SMATANOVHO vyjadrenia vyprodukoval celý súbor navzájom poprepájaných a potvrdzujúcich sa dezinformácií súvisiacich s jeho osobou, a to s cieľom poškodenia povesti a dobrého mena nášho neochvejného bojovníka proti "kremeľskej propagande" a "ruským lžiam".

Niekedy sa nám zdá, že konšpiračné teórie deviantných SIS-károv presahujú hranice mysliteľného...

5 komentárov:

  1. Samý dym píšete. Smatanove vyhodnotenie podvrhu je na úrovni bežne dostupných znalostí získaných z médií. Médiá už publikovali viacero výstupov tajných služieb z ktorých je spôsob pisania tých správ zrejmý. Áno Smatana je nebezpečný preto stojí za takúto diskreditačnú kampaň od anonymov pretože bojuje proti ruskej propagande.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. on je nebezpecny akurat tak pre deti na skole tym ze na nich vybera pamprlaka ty analyzator..

      Odstrániť
  2. Jednoznacne je problem v tom, ze JOGURT - Smotanovy, je len chora figurka, to je vsetko, je to Blbec, co sa hra na inteligenta. Len nechapem jednu vec, ako moze nieco taketo, ako je tento Jogurt po zaruke, ucit na nejakej skole, to fakt nechapem. Potom sa cudujeme, ze klesa inteligencia, uroven vzdelavania a x jedincov to mam v hlave potom popletene, ked maju ucitela TELA, DEBILA !

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Chcel by som vedieť v čom je nebezpečný? Nezveličujete jeho vplyv na názory občanov ?!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. moja skusenost s Bavolarom je taka, ze osobne sme sa stretli 2 krat, kedze nevelebim jeho vymyslene veci ktore prezentuje kade chodi a ako dokaz dava jeho vlastny pokec zo slobodneho vysielaca, tak som sa stala agentom sis , no hura ked uz nevie co tak aspon takto potrebuje ociernit a poskodit kazdeho kto mu oponuje alebo si ziada dokaz .

    OdpovedaťOdstrániť